Paradigma Yayınları > Kitaplar > Sosyoloji > Sosyoloji Tarihi > Sosyolojik Düşünce Geleneği

Sosyolojik Düşünce Geleneği

The Sociological Tradition

Bu derin ve kılavuz metin, sosyal düşüncenin sosyoloji geleneğindeki köklerini ve sosyolojinin merkezi kavramlarının zamanın sınavından geçme nedenlerini, kendisinden önce bu konuda yazılmış herhangi bir kitaptan çok daha açık şekilde gözler önüne seriyor.
Times Literaray Supplement

  • Robert Nisbet’in elinizdeki metni genelde bir düşünce tarihi, özelde bir sosyoloji tarihi, yani sosyal düşüncenin tarihi kitabıdır. Sosyolojik Düşünce Geleneği’nde Nisbet, “sosyolojinin altın çağı” diye nitelendirdiği çağı (1830-1900), on dokuzuncu yüzyılın sosyal filozoflarının şu beş büyük temasının ana hatlarını çizerek ele alıyor: cemaat, otorite, statü, kutsal ve yabancılaşma. Bu kitapta, Avrupa’nın sosyoloji mirasını; Tocqueville, Comte, Marx, Durkheim, Weber, Tönnies, Le Play ve Simmel gibi kurucu şahsiyetlerin tezlerini karşılaştırmalı olarak bulacaksınız.

     

    Mevcut literatürde, sosyolojinin muhafazakâr gelenekten intikal eden mirasını bize [bu kitaptan] daha iyi izah edecek başka bir kitap bulmak neredeyse ihtimal dışıdır.

    Alasdair MacIntyre

     

    Berrak bir üslupla kaleme alınmış bu göz alıcı kitap, sosyolojinin bir türedi disiplin; modern dünyanın büyük entelektüel akımlarıyla alakasız ve onlara yabancı bir disiplin olduğu yolundaki hâlâ egemen fikre saplanıp kalanlara bunun böyle olmadığını gösteriyor.

    Lewis A. Coser

     

    Bu derin ve akıcı kılavuz metin, sosyal düşüncenin sosyoloji geleneğindeki köklerini ve sosyolojinin merkezî kavramlarının zamanın sınavından geçme nedenlerini, kendisinden önce bu konuda yazılmış herhangi bir kitaptan çok daha açık şekilde gözler önüne seriyor.

    Times Literary Supplement


    Satın Alma Linkleri

  • Robert Nisbet

    Amerikalı sosyolog; 1913’de Los Angeles’da doğdu. Berkeley Üniversitesinde okudu ve doktorasını aynı üniversitede Frederick J. Teggart’ın gözetiminde 1939’da tamamladı. California ve Columbia üniversitelerinde çalıştı. Metinlerinde İngiliz muhafazakar düşünürü Edmund Burke’ün ve Fransız düşünürü Alexis de Tocqueville’in istisnai bir yeri vardır. ‘Muhafazakar prüralizmi’ savunmuştur.

  • Basım Tarihi: 2023 (4. Baskı) (İlk baskı 2013)

    ISBN: 978-975-7819-86-8

    Tür: Sosyoloji

    Boyut: 13,5×21 cm

    Sayfa: 576

    Kâğıt: Kitap Kağıdı

    Kapak Türü: Karton kapak

Paradigma Yayınları

2024 © Tüm Hakları Saklıdır.