Paradigma Yayınları > Kitaplar > Siyaset/Politika > Araştırma İnceleme > Jöntürkler Jönkürtler Muhafazakarlar

Jöntürkler Jönkürtler Muhafazakarlar

Meçhul Okurla Söyleşiler

Resmi ideolojisi kırılmadığında, devletin kendisi kırılabilir. Hakiki devlet, hakiki iktidar ‘esnek’tir… Jöntürkler otantik Türkiyeli halklar için ne iseler, Jönkürtler de otantik Türkiyeli halklar için odurlar.”

  • Aforizmatik bir üsluba ve metafora başvuran Hüsamettin Arslan, popüler entelektüel kültürümüzün geçer akçeleriyle hesaplaşırken okurlarını her daim sorumlu olmaya, “mesul” olmaya davet eder: Bedeninden, ruhundan ve eylemlerinden, dostlarından ve düşmanlarından, sevgisinden ve nefretinden, komşusundan ve başka insanlardan ve her şeyden önemlisi “özgürlüğünden” sorumlu olmaya…

    Hüsamettin Arslan’ın Jöntürkler Jönkürtler Muhafazakârlar kitabı iktidar, otantisite, dil, muhafazakârlık, etnisite, elitler, seküler amentüler, etnik milliyetçilik bağlamında Türkiye’nin sıcak gündemiyle ilgili yazılarını içeriyor. Yazarın entelektüel babalarını da belirgin kılan kitap, Jöntürkler’in otantik Türkiyeli halklar için ifade ettiği anlamla Jönkürtler’in ifade ettiğinin aynı olduğunu ustalıkla işlenmiş bir biçimde gözler önüne seriyor. Bu açıdan bakıldığında, Arslan’ın metinleri okurlarını entelektüeller, ideolojiler çerçevesinde Türkiye’nin sorunları ve dönüşüm süreçleri üzerine düşünmeye davet ediyor. Son kertede “Yazmak okura borçlanmak; okumak yazara borçlanmaktır.” Hiç şüphesiz eserin alt başlığındaki “meçhul okur” ifadesi ilhamını “meçhul asker”den alıyor; fakat yine de “militer” bir terim değil; zira kitabın yazarı dâhil, her okur meçhul okurdur.


    Satın Alma Linkleri

  • Hüsamettin Arslan

    Hüsamettin Arslan (1956 Ordu-Mesudiye-2018 İstanbul). Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü mezunu. Yakın Çağ Türkiye Tarihi alanındaki yüksek lisans tezini aynı bölümde tamamladı. Daha sonra alan değiştirdi ve doktorasını İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Genel Sosyoloji ve Metodoloji alanında yaptı. Çok sayıda telif ve çeviri eserinin yanında çeşitli dergilerde yayımlanmış pek çok makalesi ve söyleşileri bulunmaktadır. Hüsamettin Arslan aynı zamanda Paradigma Yayınları’nın kurucusudur. Eserleri: Yöntemi Aşan Bilim (Paradigma Yayınları) Entelektüel Babam Cemil Meriç (Paradigma Yayınları) Epistemik Cemaat (Paradigma Yayınları) Jöntürkler, Jönkürtler, Muhafazakârlar (Paradigma Yayınları) Meselelerimizi Konuşmak (Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları) Twitmania, Etnomania, Şiddetmania (Pınar Yayınları) Osmanlı İmparatorluğu'nda Sanayileşme Teşebbüsleri (Paradigma Yayınları) Başlıca Çevirileri: Bilim Dedikleri, Alan Chalmers (Paradigma Yayınları) Çağdaş Filozoflarla Söyleşiler, Richard Kearney (Paradigma Yayınları) Eğitim ve Toplum, Rob Moore (Paradigma Yayınları) Foucault ve Sosyal Diyalog, Christopher Falzon (Paradigma Yayınları) Hakikat ve Yöntem (İsmail Yavuzcan ile), Hans Georg Gadamer (Paradigma Yayınları) Heidegger Moderniteyle Hesaplaşma, Michael E. Zimmerman (Paradigma Yayınları) İnsanın Yazgısı, Nikolay Berdyaev (Paradigma Yayınları) Sözün Düşüşü, Jacques Ellul (Paradigma Yayınları)

  • Yayın Tarihi 2018-04-20
    ISBN 978-975-7819-95-0
    Baskı Sayıs 4. Baskı
    Dil TÜRKÇE
    Sayfa Sayısı 214
    Cilt Tipi Karton Kapak
    Kağıt Cinsi 1. Hm. Kağıt
    Boyut 14 x 23 cm
Paradigma Yayınları

2024 © Tüm Hakları Saklıdır.