Paradigma Yayınları > Kitaplar > Felsefe-Düşünce > Siyaset/Politika Felsefesi > Postmodern Sosyal Analiz ve Postmodern Eleştiri

Postmodern Sosyal Analiz ve Postmodern Eleştiri

The Post-Modern and the Post-Industrial : A Critical Analysis

Postizmler ve postmodernizm toplumumuzun egemen ya da ortodoks düşünme biçimlerinin yeknesaklaştırarak bizi ortodoksilerin entellektüel prangalarına mahkum ettiği entellektüel dünyamızın kasvetli havasını dağıtarak nefes almamızı sağlayabilir. Düşüncelere açık olmak, eninde sonunda düşünmeye açık olmaktır.

  • Postmodernizm kültürel ve politik boyutlarıyla birlikte bir epistemoloji, bir metodoloji ve bir sosyal ontolojiyi içine alır. Postmodernizmin doğuşunu takiben toplum yeniden kavramlaştırılmalıdır. Bununla birlikte, boğucu ve baskıcı yoplumsal muhayyile bu değişmenin ürünü değildir. En azından, postmodernizmin sonucu olarak mümkün gerçekliklerin sayısı artmıştır”. Post “izmleri öğrenmek boynumuzun borcudur. Entellektüel yeniliklere kendimiz adına açık olmalıyız. Yobazlığın alemi yok! Postizmler ve postmodernizm toplumumuzun egemen ya da ortodoks düşünme biçimlerinin yeknesaklaştırarak bizi ortodoksilerin entellektüel prangalarına mahkum ettiği entellektüel dünyamızın kasvetli havasını dağıtarak nefes almamızı sağlayabilir. Düşüncelere açık olmak, eninde sonunda düşünmeye açık olmaktır.


    Satın Alma Linkleri

    Satış Dışı

  • Çevirmen : Hüsamettin Arslan

    Yayın Tarihi 2000-02-01
    ISBN 9759697937
    Baskı Sayısı 1. Baskı
    Dil TÜRKÇE
    Sayfa Sayısı 218
    Cilt Tipi Karton Kapak
    Kağıt Cinsi 1. Hm. Kağıt
    Boyut 14 x 21 cm

Türkçesi: Hüsamettin Arslan

Paradigma Yayınları

2024 © Tüm Hakları Saklıdır.