Paradigma Yayınları > Haberler > Aşk Bitti Yapı Paydos

Aşk Bitti Yapı Paydos

Medeniyetimizin yapı taşı “aşk”tır ve aşksız kaldıkça gerek birbirimizle gerek eşya ile ilişkilerimiz bozulmaktadır. Bu ilişkileri ayakta tutan temel ölçüt kaybolduktan sonra gün yüzüne çıkan “sorunlar” ise aslında birer semptomdan ibarettir. Kök mesele çözülmedikçe, meseleler zamanın ruhuna göre yeni kılıklara bürünerek karşımıza çıkacak ve toplumsal inşa sürecimiz akamete uğramaya devam edecektir. Fatmanur Altun, Aşk Bitti […]

  • Medeniyetimizin yapı taşı “aşk”tır ve aşksız kaldıkça gerek birbirimizle gerek eşya ile ilişkilerimiz bozulmaktadır. Bu ilişkileri ayakta tutan temel ölçüt kaybolduktan sonra gün yüzüne çıkan “sorunlar” ise aslında birer semptomdan ibarettir. Kök mesele çözülmedikçe, meseleler zamanın ruhuna göre yeni kılıklara bürünerek karşımıza çıkacak ve toplumsal inşa sürecimiz akamete uğramaya devam edecektir.

    Fatmanur Altun, Aşk Bitti Yapı Paydos’ta günümüz dünyasında karşı karşıya kaldığımız toplumsal problemlerin kaynağına ışık tutuyor. “Aşk yoksunluğu” olarak da ifade edebileceğimiz başlangıç noktasından yola çıkan yazar, insan ilişkilerini bir sevgi, bağlılık ve destek ağı olmak­tan çıkarıp şikâyet ve eleştiri kaynağına dönüştüren gelişmeleri konu ediniyor. Yaşam koşulları, geçim sıkıntısı, gündelik hayatın meşgalesi, sürekli pompalanan tüketim çılgınlığı, durup düşünmeye fırsat bırak­mayan medya araçları derken kaybettiğimiz ufuk çizgisini yeniden bul­maya çalışıyor. Fertlerin iç dünyasından başlayarak kadın-erkek ilişkile­rine ardından yuvaya, aileye ve çocuklara, en nihayetinde modern ha­yatın işleyişine ve insanın bu kurgu içinde var olma çabasına odaklanı­yor. Bunu yaparken de ezberden konuşmuyor, “Eski günler ne güzeldi!” kolaycılığına kaçmıyor.


    Satın Alma Linkleri

  • Fatmanur Altun

    Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde tamamladı. Yüksek lisansını 2014 yılında, "2000 Sonrası Türk Ulusalcılığının İnşasında Büyük Ortadoğu Projesi Söyleminin Rolü" başlıklı teziyle Marmara Üniversitesi'nde tamamladı. Aynı üniversiteden 2018 yılında "Türkiye'de Seküler ve İnanç Temelli Sivil Toplum Kuruluşlarının 'Toplumsal Fayda' Yaklaşımı: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı Örnekleri" başlıklı teziyle doktora derecesini aldı. 2022 yılında doçentlik unvanını aldı. 2015-2021 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak akademik faaliyetlerini sürdürdü. Sosyal Teori, Sosyoloji Tarihi, Kent Sosyolojisi ve Kültürel Çalışmalar alanında dersler verdi. Sosyal teori, antropoloji, felsefe, sosyal psikoloji, kadın çalışmaları, yeni medya ve dijitalleşme, küreselleşme, düşünce tarihi, İslamofobi, toplumsal hareketler, iletişim, kent, göç, aile ve hukuk sosyolojisi başlıca çalışma alanlarıdır. Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu üyesi olan Altun, özel sektörün ve sivil toplumun birçok saygın kuruluşunda yönetim kurulu başkanı ve yöneyim kurulu üyesi sıfatları ile görevler üstlendi. İleri düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Arapça ve Osmanlıca bilen Altun, 2018 yılından bu yana Türk Hava Yolları'nda bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmakta olup, evli ve dört çocuk annesidir.

  • Basım Tarihi: 2024

    ISBN: 978-625-8079-30-2

    Tür: Araştırma-İnceleme

    Boyut: 13,5×21 cm

    Sayfa: 280

Paradigma Yayınları

2024 © Tüm Hakları Saklıdır.